FEGATO CON LE PERE IN SALSA DI LAMPONI -wątróbka indycza z duszonymi gruszkami w sosie malinowym. Łatwa do zrobienia!
Wątróbkę smażymy na maśle, solimy, pieprzymy, podlewamy odrobiną porto i na koniec dajemy majeranek (może być suszony). Obraną gruszkę dzielimy na cztery i dusimy na maśle, oprószając również majerankiem. Dresing - maliny (mogą być mrożone maliny) wyłożyć na patelnię, dodać trochę musztardy, sól, pieprz - cały czas mieszać i wlewać po kropelce oliwy, aż sos zgęstnieje. Jeśli sos będzie za mało wyrazisty dolać trochę koncentratu z malin. Mix sałat ułożyć na talerzu, polać dresingiem, a na około ułożyć ciepłą wątróbkę z gruszkami. Powodzenia
Przepisy
wstecz
Fegato con le pere